برترین خوراکی ها برای کسانی که مزاج سرد دارند

به گزارش بهترین ها، یک متخصص طب سنتی ایرانی در مورد خوراکی های مناسب و غیرمناسب برای افراد با طبع سرد توضیحاتی ارائه کرد.

برترین خوراکی ها برای کسانی که مزاج سرد دارند

به گزارش بهترین ها، محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی ایرانی، اظهار کرد: در طب سنتی ایرانی مزاج ترکیبی از عناصر چهار گانه اصلی آب، هوا، آتش و خاک است. با توجه به اینکه این عنصر ها دارای کیفیت های چهارگانه متضاد گرم، سرد، خشک و تر هستند نتیجه فعل و انفعالات ناشی از این چهار عنصر کیفیت جدیدی را در بدن ایجاد می نماید که به آن مزاج گفته می گردد؛ بنابراین هرچه مقدار هریک از این عناصر در بدن بیشتر باشد مزاج مختلف و متنوعی ایجاد می گردد. هر فردی مزاج منحصر به فرد خود را دارد مانند اثر انگشت که برای هر فرد انحصاری است.

وی اضافه کرد: حکمای طب سنتی برای سهولت در شناخت انواع مزاج ها، آن ها را به 9 گروه تقسیم نموده اند که این تقسیم بندی شامل مزاج معتدل، 4 نوع مزاج مفرد سرد، گرم، خشک و تر، چهار گروه مرکب، گرم و خشک (صفراوی)، گرم و تر (دموی)، سرد و خشک (سوداوی)، سرد و تر (بلغمی) خواهد بود که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

وی در مورد ویژگی افرادی که دارای مزاج سرد و تر (بلغمی) هستند، توضیح داد: پوست سفید و روشن، چاقی، پرخواب و کم تحرک، شکیبا و بردبار، خوش برخورد، دوستدار فصل تابستان که معمولا تمایل به خوردن غذا های سرد داشته و در عین حال معده ضعیفی دارند، از جمله ویژگی های افراد با مزاج بلغمی خواهد بود.

این متخصص طب سنتی ایرانی اعلام کرد: افراد با مزاج بلغمی بیشتر مستعد ابتلا به بیماری هایی از قبیل درد های مفصلی و روماتیسمی، سرماخوردگی و سینوزیت افزایش وزن و چاقی های شکمی هستند.

وی با اشاره به این که این دسته از افراد تمایل زیادی به مصرف غذا های با طبع سرد دارند، گفت: افراد با مزاج سرد و تر و بلغمی بهتر است از مواد غذایی دارای طبع سرد مانند ماست، دوغ، خیار، کاهو و میوه های ترش خصوصا در فصول سرد سال کمتر استفاده نموده و گلابی، سیب، موز، انبه زیتون، بادام. انجیر، کنجد، توت شیرین، مویز و خورشت های گرم مانند قیمه و کرفس که با گوشت گوسفند تهیه شده و طبع گرمی دارند را جایگزین نمایند.

حاجی حیدری گفت: رنگ پریدگی پوست، افزایش آب دهان، عدم احساس تشنگی، خواب آلودگی، افزایش زمان خواب، ترش کردن معده و کاهش حافظه از عوارض افزایش غیر طبیعی بلغم است.

وی اضافه کرد: در طب سنتی ایرانی هر فردی باید مزاج طبیعی و مادرزادی خود را بشناسد، اما سعی در تغییر آن نداشته باشد، زیرا برترین عملکرد بدن افراد زمانی است که مزاج طبیعی آن ها دچار تغییر غیرطبیعی نشده باشد، اما متاسفانه این روز ها شاهد این هستیم که افرادی ناآگاه یا بعضاً معروف در حوزه طب سنتی بدون در نظر دریافت مزاج طبیعی افراد با تجویز گیاهان دارویی یا توصیه به مصرف غذا هایی با طبع گرم سعی در تغییر مزاج از سردی به گرمی دارند در حالی که این کار می تواند سبب بروز بسیاری از بیماری ها در افراد گردد؛ بنابراین توصیه می گردد که افراد در مصرف غذا ها و گیاهان دارویی مزاج، فصل، شغل و آب و هوای منطقه سکونت خود را در نظر بگیرند.

منبع: باشگاه بهترین ها

منبع: جام جم آنلاین

به "برترین خوراکی ها برای کسانی که مزاج سرد دارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین خوراکی ها برای کسانی که مزاج سرد دارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید