طرز تهیه کشک خانگی؛ 1 دستور تهیه،2 فرآورده متفاوت

به گزارش بهترین ها، کشک خانگی یکی از فرآورده های فرعی شیر است که از خشک کردن دوغ یا ماست تهیه می گردد. چوپانان در فصل هایی که شیر به صورت فراوان وجود داشت، محصولی درست می کردند که ماندگاری بیشتری برای آن ها داشته باشد.

طرز تهیه کشک خانگی؛ 1 دستور تهیه،2 فرآورده متفاوت

کشک خانگی حاوی ویتامین، پروتئین، چربی و میزان زیادی کلسیم است. از این ماده مغذی می توان به عنوان یک سس ترش و شور، برای برخی از غذاهای ایرانی مثل آش و کله جوش استفاده کرد؛ از طرف دیگر می توان آن را به صورت خشک شده و به عنوان یکی از تنقلات سالم در کنار خوراکی های دیگر مصرف کرد.

درست کردن کشک خانگی زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. پس اگر در پی یک خوراکی سالم و خانگی هستید که مواد افزودنی نداشته باشد و سلامت شما را تضمین کند طرز تهیه کشک خانگی را یاد بگیرید.

فرآورده اول: کشک خانگی مایع

مواد لازم

  • 2 کیلوگرم ماست ترش
  • 2 لیتر آب
  • نمک به میزان کافی

طرز تهیه کشک خانگی مایع

  1. ماست و آب را درون یک قابلمه بزرگ بریزید.
  2. این ترکیب را هم بزنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
  3. حرارت را کم کنید تا این ترکیب به مدت 2 ساعت و نیم بدون درپوش بجوشد.
  4. هر از چند گاهی ترکیب را هم بزنید.
  5. در نیم ساعت آخر باید پشت سر هم ترکیب را هم بزنید، تا موادی که ته نشین شده است نسوزد.
  6. بعد از آن که حرارت را خاموش کردید، ترکیب به دست آمده را درون یک پارچه قرار دهید.
  7. تا آن جا که ممکن است صبر کنید تا تمام آب آن از پارچه خارج گردد.
  8. خمیر به دست آمده را به همراه کمی نمک و آب در مخلوط کن بریزید.
  9. هرچه این مخلوط را بیشتر هم بزنید، ترکیب یک دست تری خواهید داشت.
  10. کمی از مواد را بچشید. اگر به نمک بیشتری نیاز داشت، اضافه کنید.
  11. ترکیب نهایی باید غلیظ و به شکل سس باشد.

این کشک مایع را می توانید به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید. مدت آماده سازی مواد در حدود 10 دقیقه و زمان پخت 2 ساعت و نیم است. با استفاده از این میزان مواد در حدود یک فنجان کشک خانگی مایع خواهید داشت.

فرآورده دوم: کشک خانگی خشک

طرز تهیه کشک خانگی خشک فرق چندانی با کشک خانگی مایع ندارد و در واقع طبق همان دستور درست می گردد. تنها در برخی از جزئیات با هم متفاوت هستند. در این دستور ابتدا آب و ماست را با هم ترکیب کنید. دوغ به دست آمده را روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد. پس از این که دوغ بریده بریده شد، آن را از روی حرارت بردارید و داخل یک کیسه بریزید تا آب آن خارج گردد.

بعد از چند ساعت که آب دوغ کشیده شد، میزانی از مواد داخل کیسه را بگیرید و آن را در میزان های مختلف و شکل های دلخواه فرم دهید. سپس کشک ها را درون یک ظرف توری بچینید و هر چند وقت یک بار آن ها را زیر و رو کنید.

اگر کشک خانگی را کامل خشک کنید، می توانید آن را درون کابینت نگه دارید و به یخچال نیازی نخواهید داشت.

این کشک خانگی خشک را می توانید به عنوان تنقلات مصرف کنید. شما می توانید کشک های گلوله ای خشک را درون قره قروت بغلتانید و در کنار لواشک میل کنید. بعلاوه می توانید از این کشک خانگی در غذاهای مختلف بهره ببرید. به این صورت که میزانی از آن ها را با آب جوش مخلوط کنید و درون میکسر بریزید. سپس سس به دست آمده را با غذاهای مختلف مصرف کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کشک خانگی

  • در تهیه کشک خانگی از ماست پاستوریزه استفاده نکنید.
  • برای آن که آب دوغ زودتر جدا گردد، به هیچ عنوان کیسه آن را فشار ندهید. اجازه دهید آب آن به تدریج خارج گردد.
  • آب خارج شده از دوغ را می توانید در سوپ بهره ببرید.
  • برای فرم دادن به کشک خانگی می توانید از قالب یاری بگیرید و آن را به شکل های متفاوتی درست کنید. می توانید آن ها را به شکل استوانه دربیاورید یا گردشان کنید.
  • بعد از آن که آب دوغ خارج شد، می توانید کشک را با ادویه هایی مثل آویشن، موسیر، مرزه، شیرین بیان، رازیانه و فلفل طعم دار کنید.
  • بهتر است از ماست ترش بهره ببرید. ماست را در محیط خانه بگذارید تا ترش گردد. می توانید یک قاشق فلزی درون آن قرار دهید تا این اتفاق سریع تر رخ دهد. در ظرف ماست را به طور کامل نبندید تا در اثر تخمیر، ظرف نترکد.
  • برای نگه داری کشک خانگی در بیرون از یخچال، علاوه بر روش خشک کردن می توانید از نمک فراوان بهره ببرید.
  • سعی کنید در مراحل ابتدایی نمک نریزید؛ چون ممکن است فراورده نهایی خیلی شور گردد.
  • طرز تهیه کشک با آرد مانند همان دستوری ست که پیش از این شرح دادیم. فقط کافی ست به دوغ کمی آرد اضافه کنید تا زودتر غلیظ گردد. البته این کار خیلی توصیه نمی گردد.
  • از نمک برای طعم دارکردن استفاده می گردد. اما نمک علاوه براین یاری می نماید که کشک خانگی زودتر خشک گردد. نمک روی باکتری بوتولینیوم تاثیری ندارد.
  • یکی از فواید کشک، کلسیم فراوان آن است. اما به علت نمک زیادی که به آن می زنند جذب کلسیم کاهش می یابد.
  • با آبی که از دوغ جدا کردید، می توانید قره قروت درست کنید. به این صورت که ابتدا زیر کیسه محتوی دوغ، یک ظرف قرار دهید. آب جداشده را درون یک قابلمه بریزید. اجازه دهید به مدت طولانی بجوشد تا به غلظت دلخواه شما برسد. اگر از همان ابتدا به دوغ نمک زده باشید، قره قروت نمکی خواهید داشت، در غیر این صورت بی نمک می گردد.
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه کشک خانگی؛ 1 دستور تهیه،2 فرآورده متفاوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک خانگی؛ 1 دستور تهیه،2 فرآورده متفاوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید