فواید و خواص بادام زمینی

به گزارش بهترین ها، از خواص بادام زمینی چه می دانید؟ از مزایای سلامتی و ارزش غذایی این دانه های خوشمزه تا چه مقدار مطلع هستید؟ بادام زمینی آنقدر پرخاصیت است که تصمیم گرفتیم در قالب یک مطلب کامل به فواید بی نظیر آن اشاره کنیم.

فواید و خواص بادام زمینی

این خوردنی دوست داشتنی در کشورهای مختلف با نام هایی از جمله آجیل خاکی و گوبرز (goobers) نیز شناخته می گردد. از این دانه ها می توان به اشکال مختلف، به عنوان آجیل بو داده یا خام، آرد یا کره بادام زمینی استفاده کرد. بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی های سالم و مواد مغذی مختلف است که هر کدام از آن ها می توانند برای بدن ما فوق العاده لازم و ضروری باشند. شاید اگر درباره این دانه بیشتر بدانید، هنگام مصرف به آن توجه بیشتری نشان دهید.

تاریخچه بادام زمینی

قبل از اینکه به خواص بادام زمینی بپردازیم، می خواهیم گذری هر چند خلاصه به تاریخچه و انواع این خوراکی خوشمزه داشته باشیم. اگرچه بادام زمینی برای اولین بار در دهه 1700 به وسیله بومیان آفریقایی کشف شد، اما جورج واشنگتن کارور آمریکایی به عنوان پدر بادام زمینی شناخته می گردد.

در ایالات متحده بادام زمینی به چهار نوع اصلی تقسیم می گردد: رانر، ویرجینیا، اسپانیایی و والنسیا. هر یک از این بادام زمینی ها از نظر اندازه و طعم با هم تفاوت هایی دارند. در حال حاضر بیشترین سهم فراوری بادام زمینی به چین با 36 درصد از فراوری جهانی اختصاص دارد.

اما آیا هیچ می دانستید که بادام زمینی در دستۀ حبوبات قرار گرفته است و نه آجیل ها؟!! بله درست شنیدید. این خوراکی پرخاصیت به همراه بادام هندی و مثل لوبیا، نخود، عدس، نخود فرنگی و چندین دانۀ دیگر، از خانواده حبوبات محسوب می گردد. از نظر گیاه شناسی، آجیل میوه خشکی است که از پوستۀ سختی تشکیل شده است که یک دانه را می پوشاند. مانند گردو و فندق.

ارزش بادام زمینی

دانستن ارزش غذایی در کنار خواص بادام زمینی باعث می گردد که بدانید در یک اندازه مشخص از این خوردنی چه اندازه ریزمغذی وارد بدن می کنید. با خوردن هر صد گرم از این نوع حبوبات البته به شکل خام حدود 567 کالری انرژی وارد بدن می کنید. پس می توان بادام زمینی را یک خوردنی پرکالری محسوب کرد. علاوه بر این 7 درصد از بادام زمینی را آب تشکیل می دهد. سایر ارزش غذایی این دانه شامل موارد زیر می شوند.

  • پروتئین 25.8 گرم
  • کربوهیدرات 16.1 گرم
  • شکر 4.7 گرم
  • فیبر 8.5 گرم
  • چربی 49.2 گرم

از کل چربی موجود در بادام زمینی حدود 6.28 گرم را چربی اشباع، 24.43 گرم را تک غیر اشباع، 15.56 چربی اشباع نشده و 15.56 گرم امگا 6 را تشکیل داده اند. از ویتامین ها . مواد معدنی موجود در این ماده نیز می توانیم به وجود مس، بیوتین، نیاسین، تیامین، ویتامین E، فولات، فسفر، منیزیم و منگنز اشاره کنیم.

خواص بادام زمینی

بسیاری از مردم بر این باورند که بادام زمینی به اندازه آجیل های واقعی مانند پسته، بادام و گردو از نظر تغذیه ای ارزشمند نیست. اما در اصل بادام زمینی فواید سلامتی مشابهی با آجیل های گران قیمت دارد و نباید به عنوان یک غذای مغذی از آن غافل شد. از فواید بادام زمینی برای سلامتی بدن می توانیم موارد زیر را نام ببریم.

1.سلامتی قلب با بادام زمینی

بادام زمینی یکی از خوراکی هایی است که می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. بر اساس نتایج یک مطالعه، محققان هاروارد شاخص های سلامتی بیش از 210000 نفر را تا 32 سال پیگیری کردند. آن ها دریافتند افرادی که حداقل دو بار در هفته بادام زمینی می خورند، در مقایسه با افرادی که اندازهی کمی از این دانه را مصرف نموده اند، 15 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. خواص بادام زمینی به اشکال زیر برای قلب مفید است.

  • مدیریت کلسترول با وجود چربی های سالم
  • سرشار از مواد مغذی برای کاهش فشار خون
  • دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و مبارزه با رادیکال های آزاد
  • پیشگیری از آسیب های داخل رگ یا تصلب شرایین به نام اندوتلیوم به علت وجود اسید آرژنین
  • منبع غنی ویتامین E و جلوگیری از التهاب قلب

نکته: با وجود مزایای بادام زمینی برای قلب و عروق، مصرف بیش از اندازه این ماده می تواند نتیجه عکس داشته باشد و خطر ابتلا به مسائل قلبی را افزایش دهد.

2.خواص بادام زمینی برای کاهش وزن

شاید برای شما جالب باشد که بدانید، بادام زمینی در مواقعی حتی می تواند باعث کاهش وزن گردد. این خوردنی با وجود محتوای چربی و کالری بالا، در واقع می تواند در کم کردن وزن نقش داشته باشد. با وجود کالری نسبتاً بالا، فیبر و پروتئین غنی موجود در بادام زمینی می تواند به افزایش سیری یاری کند و باعث گردد برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. از طرفی هضم این مواد به مدت بیشتری طول می کشد که در کاهش مصرف مواد غذایی پرکالری دیگر بسیار مؤثر است. بنابراین در مواقعی که احساس گرسنگی می کنید، با مصرف اندازه کمی بادام زمینی می توانید این حس را در خود از بین ببرید، بدون اینکه نگرانی بابت اضافه وزن داشته باشید.

3.فواید بادام زمینی برای رشد و عضله سازی

هر سلول در بدن انسان حاوی پروتئین است. ساختار اصلی این ریزمغذی زنجیره ای از اسیدهای آمینه است. بدن برای یاری به ترمیم و ساخت سلول های نو به پروتئین در رژیم غذایی خود احتیاج دارد. پروتئین بعلاوه برای رشد و نمو در بچه ها، نوجوانان و زنان باردار مهم است. از طرفی این ماده یک احتیاج اساسی برای ورزشکاران، خصوصاً بدنسازان محسوب می گردد و رشد بافت های عضلانی را در پی دارد. برای دریافت پروتئین حتماً احتیاج نیست که گوشت و مرغ مصرف کنید، زیرا بادام زمینی منبع پروتئین گیاهی است که می تواند بخش زیادی از احتیاج بدن به این ماده را تأمین کند.

4.خواص بادام زمینی برای پوست

گفتیم که بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که می توانند از بروز سلول های بیماری زا جلوگیری نمایند. بنابراین این خاصیت بادام زمینی می تواند در داشتن پوستی سالم هم مؤثر باشد. از طرفی وجود ویتامین E در این ماده نیز تضمینی برای سلامتی پوست و درخشان بودن آن است. بعلاوه وجود نیاسین و اوئلیک اسید نه تنها در پیشگیری از پیری پوست و ایجاد چین وچروک بسیار تأثیرگذار است، بلکه پوست را در برابر بیماری های مختلف محافظت می نماید.

علاوه بر موارد بالا، مصرف بادام زمینی برای بهبود عملکرد بینایی، بالا بردن عملکرد مغز خصوصاً در بخش هوش، پیشگیری از سنگ کیسه صفرا، کاهش ابتلا به دیابت و پیشگیری از سرطان عملکرد بسیار خوبی دارد. این دانه را می توان به اشکال مختلف مزه دار کرد و با دستورالعمل های مختلف و ترکیب آن با سایر تنقلات مفید در میان وعده ها قرار داد.

مضرات بادام زمینی

علاوه بر خواص بادام زمینی، این ماده دارای مضراتی نیز است. در اصل مصرف هر خوراکی مفیدی که مصرف آن از حد اعتدال خارج گردد، می تواند عوارض جانبی را نیز در پی داشته باشد. البته بیشترین ضرری که این ماده دارد، ایجاد حساسیت و آلرژی در بعضی از افراد است و گزارش های زیادی مبنی بر مضرات آن وجود ندارد. با این وجود هنوز ممکن است خوردن این دانه باعث ایجاد مسائلی گردد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

1.ایجاد مسمومیت

نوعی کپک به نام آفلاتوکسین (Aspergillus flavus) در بادام زمینی وجود دارد که در بعضی از مواقع می تواند مسمومیت را در پی داشته باشد. علائم مسمومیت با این ماده شامل از دست دادن اشتها، ایجاد مسائل کبدی و زرد شدن رنگ چشمان گردد. مسمومیت با خوردن بادام زمینی آلوده، حتی در موارد شدید می تواند سرطان کبد یا نارسایی کبدی را در پی داشته باشد.

2.وجود ضد مغذی ها

بادام زمینی با وجود ارزش غذایی بالا، دارای چند نوع ضد مغذی است که می تواند جذب مواد مغذی را مختل کند. یکی از این ضد مغذی ها اسید فیتیک نام دارد که در تمام دانه های خوراکی از جمله آجیل و حبوبات یافت می گردد. این ماده باعث کاهش جذب آهن و روی در بادام زمینی می گردد.

3.افزایش وزن

بادام زمینی به همان اندازه که می تواند در کاهش وزن موثر باشد، در افزایش وزن هم اثرگذار خواهد بود. همانطور که گفتیم این ماده دارای مقادیر بالایی کالری است که در صورت استفاده زیاد می تواند باعث چاقی گردد.

4.افزایش سدیم در بدن

بسیاری از انواع بادام زمینی دارای نمک هستند که می تواند بر فشار خون تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، بادام زمینی شور والنسیا اگر به اندازه زیادی مصرف گردد، سدیم خون را بالا می برد. مصرف سدیم بیش از اندازه ارتباط مستقیمی بر ایجاد فشارخون و در پی آن بروز مسائل قلبی دارد. بنابراین بادام زمینی برای بیماری قلبی هم تاثیرات مثبت و پیشگیرانه دارد و هم اثراتی که موجب تشدید آن می گردد و این به اندازه مصرف شما مرتبط است.

برترین نوع بادام زمینی

اگر دوست دارید از خواص بادام زمینی به طول کامل بهره مند شوید، بهتر است نوع خام را انتخاب کنید. بادام زمینی خام و البته با پوست، سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که می تواند برای سلامتی فوق العاده باشد. در مقابل نوع بو داده قرار گرفته است که دارای سدیم بالایی است.

بادام زمینی بو داده به علت وجود سدیم زیاد، برای افراد مستعد بیماری قبلی و کسانی که دارای این بیماری هستند، از جمله افراد مسن مناسب نیست. هر چند که خوردن بادام زمینی بو داده و شور به عنوان یک بخش از رژیم غذایی متعادل مسئله ای ندارد. بنابراین بادام زمینی خام، بو داده و آب پز گزینه های عالی به عنوان یک میان وعده سالم هستند. حتماً نوعی از بادام زمینی را انتخاب کنید که فاقد نمک و طعم دهنده باشد و همواره به اندازه وعده های مصرفی خود توجه داشته باشید.

نتیجه گیری

خواص بادام زمینی به عنوان یک میان وعده خوشمزه و پرخاصیت آنقدر زیاد است که به راحتی می توان آن را در رده آجیل های سرشناس مثل پسته قرار داد. این خوردنی سرشار از ریزمغذی ها و ویتامین های فراوانی است که می تواند مزایای سلامتی فوق العاده ای را با خود در پی داشته باشد. بعلاوه از ویژگی های بادام زمینی ارزان بودن آن نسبت به سایر آجیل ها است. به همین علت از آن می توان به عنوان یک تنقلات مقوی و ارزان قیمت به شکل روزانه استفاده کرد. این خوراکی را به عنوان یک جایگزین سالم به جای مصرف میان وعده های فرآوری شده قرار دهید. از آنجا که خواص بادام زمینی با کره بادام زمینی شباهت زیادی دارد، برای خرید کره بادام زمینی از بهترین ها هم اکنون اقدام کنید.

منبع: اسنپ مارکت

به "فواید و خواص بادام زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و خواص بادام زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید