18 توصیه برای پیشگیری از وبا

به گزارش بهترین ها، 1) مهم ترین نکته ای که برای پیشگیری از وبا باید به آن توجه کرد این است که باید از آب آشامیدنی سالم استفاده کرد.2) ویبریوکلرا، میکروب عامل این بیماری، در آب تمیز حدود یک هفته، در آب های حاوی مواد آلی یا آلوده حدود یک ماه و در آب های شور دریاها به دلیل هم زیستی با زئوپلانکتون ها تا

18 توصیه برای پیشگیری از وبا

18 توصیه برای پیشگیری از وبا

1) مهم ترین نکته ای که برای پیشگیری از وبا باید به آن توجه کرد این است که باید از آب آشامیدنی سالم استفاده کرد.

2) ویبریوکلرا، میکروب عامل این بیماری، در آب تمیز حدود یک هفته، در آب های حاوی مواد آلی یا آلوده حدود یک ماه و در آب های شور دریاها به دلیل هم زیستی با زئوپلانکتون ها تا چند سال زنده می ماند. در زمانی که حرارت محیط، مقدار شوری آب و مواد غذایی رشد میکروب مناسب گردد، ویبریوکلرا سریع رشد و تکثیر نموده و به حد بیماری زا می رسد. همین امر توجیه نماینده حفظ چرخه بیماری طی فصل سرما و بروز مجدد آن در فصل گرما است.

3) در منطقه های که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و غیره استفاده می گردد، حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی کنید.

4) بعضی افراد که میکروب وبا وارد بدن شان می گردد ممکن است تا چند ماه میکروب را همراه با مدفوع خود دفع نمایند و از این رو در صورت آلوده شدن منابع آب آشامیدنی و عدم کلریناسیون مناسب زمینه مبتلا شدن سایر مردم فراهم می گردد. نکته مهم توانایی زنده ماندن ویبریوکلرا در محیط یخچال و حتی داخل یخ است که اگر آب آلوده برای فراوری یخ استفاده شده باشد می تواند سبب مبتلا شدن مصرف نمایندگان گردد.

5) بیماری وبا همه ساله در کشور طی ماه های گرم سال بروز می نماید. دسترسی نداشتن بعضی منطقه ها روستایی کشور به آب آشامیدنی سالم، فرسوده بودن شبکه های آب در بسیاری از منطقه ها شهری و روستایی و شکستگی های متعدد می توانند به ورود فاضلاب به داخل لوله ها منجر شوند، آبیاری بعضی مزارع از جمله سبزی کاری ها با فاضلاب خام، شیوع به نسبت بالای بیماری درکشورهای همسایه و احتمال ورود بیماری از این کشورها به داخل از مهم ترین عللی هستند که باید همچنان بیماری وبا را به اسم یکی از مهم ترین اولویت های نظام بهداشتی درمانی کشور مورد توجه قرار داد.

6) مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید.

7) کسب اطمینان از سلامت آب پیش از نوشیدن، استفاده از آب بطری شده در حین مسافرت، شستن دست ها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و پیش از صرف غذا، دفع نکردن مدفوع در کنار نهرها و رودخانه ها، پرهیز از آب تنی در آب های نهرها و کانال های آب کشاورزی، سالم سازی سبزی ها پیش از مصرف شامل شستن، انگل زدایی با مایع ظرفشویی و ضد عفونی کردن از جمله اقدامات ساده بهداشتی هستند که رعایت آنها موجب حفظ سلامت جامعه خواهد شد.

8) از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

9) از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری کنید.

10) از میوه های شسته شده و سبزی های ضدعفونی شده بهره ببرید.

11) قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.

12) دست ها را بعد از رفتن به توالت و هم قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتما با آب و صابون بشویید.

13) مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتما در یخچال نگهداری کنید.

14) هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

15) در صورت ابتلا به بیماری اسهال بهتر است به جای خوددرمانی به پزشک مراجعه نموده و دستورات پزشک را به دقت پیگیری و انجام دهید. برترین درمان برای وبا جبران سریع آب و املاح (در موارد شدید حتما وریدی و به مقدار کافی با سرم رینگر لاکتات یا ساده و یا نرمال سالین) است.

16) باید همیشه توجه داشت که فقط تعداد محدودی از افراد مبتلا شده دچار اسهال می شوند و از این تعداد هم فقط 20درصد اسهال شدید می گیرند از این رو بسیاری از افراد مبتلا شده ممکن است بدون علامت بالینی بوده یا اینکه اسهال خفیف پیدا نمایند که از نظر بالینی به هیچ وجه قابل افتراق از سایر علل اسهال نیست.

17) در گذشته که عموم مردم در شهر و روستا به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشتند تعداد فراوانی مبتلا می شدند و از طرف دیگر امکانات درمانی برای جبران آب و املاح از دست رفته بدن بیماران ناشی از اسهال شدید وجود نداشت و از این رو به طور معمول همه گیری های وسیع و مرگ و میر قابل توجه ایجاد می شد. در صورت درمان نشدن مناسب مقدار کشندگی بیماری تا 50 درصد هم گزارش شده است اما با درمان مناسب این مقدار کمتر از یک درصد است.

18) به طور معمول دوره نهفتگی این بیماری یک تا سه روز است اما از چند ساعت تا 5 روز هم گزارش شده است. راه انتقال بیماری مدفوعی دهانی است و از آنجا که حدود یک میلیون ارگانیسم برای ایجاد بیماری مورد احتیاج است، انتقال عموما به وسیله آب یا غذای آلوده انجام می گردد و به وسیله تماس مستقیم فرد به فرد کمتر رخ می دهد. میکروب وبا نسبت به اسید معده حساس است و به طور معمول در معده از بین می رود مگر اینکه آب یا غذای خورده شده بسیار آلوده باشد یا اینکه فرد داروهایی برای کاهش اسیدیته معده مصرف کند.

منبع: http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "18 توصیه برای پیشگیری از وبا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "18 توصیه برای پیشگیری از وبا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید