یک میلیون و 400 هزار خط اینترنت فیبرنوری نصب شد
به گزارش بهترین ها، طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها (FTTX) که با هدف پوشش 80 درصد خانوارهای هر استان بر مبنای پوشش خانوار، کدپستی و یا پلاک ثبتی شهری / روستایی و نقشه های هوایی مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات در نواحی خدمات شهری / روستایی تعریف شده، قرار است تا سال 1403، دسترسی بیست میلیون خانوار را به شبکه مبتنی بر فیبرنوری فراهم کند.

در این طرح حداقل 50 درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی به وسیله فیبر نوری (FTTP) و حداکثر 50 درصد امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت به وسیله دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت 50 مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت 35 مگابیت بر ثانیه را خواهند داشت. در همین حال برای حداقل 10 درصد کاربران نیز باید امکان استفاده از خدمت دسترسی به وسیله فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت بر ثانیه وجود داشته باشد.
مطابق با آنچه که در سایت https://iranfttx.ir/ منتشر شده است، تا انتها اسفند 1400 بیش از یک میلیون و 416 هزار و 892 پورت فیبرنوری در کشور فعال شده و بیش از 355 هزار خط هم اکنون در حال استفاده است. این طرح از بهمن 1400 کلید خورده است.
نقشه شرایط پیشرفت این طرح نشان می دهد که هم اکنون بیشترین تعداد پورت منصوبه در شهرهای تهران، قم و البرز است.
Fiber To The x) FTTx) یکی از روش های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل های فیبر نوری بهره می برد. این فناوری در 3 مدل شامل (Fiber To The Home) FTTH می گردد که کابل کشی فیبر نوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا می نماید و به عبارت دیگر فیبر نوری در تمام جهت از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی می گردد.
بعلاوه در مدل FTTB (Fiber To The Building) کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت خدمات به وسیله کابل مسی (معمولاً VDSL) تحویل داده می گردد. در مدل (Fiber To The Cabinet) FTTC نیز فیبر نوری به نزدیک ترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از 500 متری کاربر) ارائه داده می گردد و مشترک در نهایت به وسیله یکی از فناوری های DSL (نظیر VDSL) به شبکه متصل می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر