خواص تغذیه ای جگر
به گزارش بهترین ها، جگر بخورید، برایتان مفید است آیا این گفته واقعیت دارد، و آیا اطلاعات تغذیه ای نهفته ای در آن وجود دارد که ما از آن خبر نداریم؟ این مقاله را بخوانید تا بیشتر در خصوص حقایق تغذیه ای جگر اطلاع کسب کنید.

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
جگر بخورید، برایتان مفید است آیا این گفته واقعیت دارد، و آیا اطلاعات تغذیه ای نهفته ای در آن وجود دارد که ما از آن خبر نداریم؟ این مقاله را بخوانید تا بیشتر در خصوص حقایق تغذیه ای جگر اطلاع کسب کنید.
بسیاری از خانواده ها جگر بره، مرغ، گوساله، غاز، و ماهی را برای وعده های غذایی مختلف مورد استفاده قرار می دهند. روش آماده سازی منحصر بفردی مانند پختن، سرخ کردن، آب پز کردن، کبابی کردن، سرخ کردن سریع و حتی به شکل خام سرو کردن جگر وجود دارد. با وجود آنکه جگر به اسم منبع خوبی از مواد مغذی در نظر گرفته می گردد، اما دارای مقادیر معینی سموم هم می باشد.
مواد شیمیایی که نمی توانند به مواد مغذی سالم تبدیل شوند در جگر به اسم مواد زائد سمی اندوخته می شوند. هرگونه مواد سمی که مرغ، گاو و گوساله در معرض آن قرار داشته باشند، در کبد یا جگرشان ذخیره می گردد. که این امر ما را به بخش مهمی از مقاله یعنی ـ پیدا کردن مواد مغذی موجود در جگر جلب می نماید. در بخش های زیر، اطلاعات تغذیه ای جگر مرغ، گاو و گوساله را ارائه نموده ایم.
اطلاعات تغذیه ای
جگر مرغجگر گاو
جگر گوساله
جگر مرغ
در حالی که سالاد، سوپ، و یا هر نوع خوراک مرغ را تهیه می کنید، قطعاً می توانید جگر را به خوراک خود وارد کنید. البته، چگونگی طبخ وعده های غذایی و استفاده از چه موادی، تفاوت بزرگی در ارزش غذایی و تغذیه ای مصرف جگر مرغ ایجاد می نماید. پس چرا سعی نمی کنیم پی ببریم چه مواد مغذی ضروری در دسترس ما می باشند.
جگر مرغ نسبتاً از کالری پایینی برخوردار است (1 اونس (35ر28 گرم = 47 کالری).
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در رابطه با جگر مرغ وجود دارد، اندازه بالای کلسترول آن می باشد.
این ماده غذایی حاوی ویتامین های A، C، B6، و B12می باشد و مواد معدنی آن شامل مس، آهن، منگنز، نیاسین و روی است.
35ر28 گرم جگر مرغ حاوی اندازه سالم پروتئین و چربی (به ترتیب 7 گرم و 2 گرم) می باشد.
اندازه سرو (100 گرم) | ||
خام | آرام جوشاندن (پخت) | در ماهیتابه سرخ کردن (پخت) |
اندازه کالری | ||
116 | 167 | 172 |
پروتئین (گرم) | ||
9ر16 | 5ر24 | 8ر28 |
کربوهیدرات (گرم) | ||
0ر0 | 9ر0 | 1ر1 |
چربی کل (گرم) | ||
8ر4 | 5ر6 | 4ر6 |
ویتامین A (واحد بین الملل) (IU) | ||
11077 | 13328 | 14378 |
کلسترول (میلی گرم) | ||
345 | 563 | 564 |
کلسیم (میلی گرم) | ||
8 | 11 | 10 |
آهن (میلی گرم) | ||
9 | 6ر11 | 9ر12 |
سدیم (میلی گرم) | ||
71 | 76 | 92 |
روی (میلی گرم) | ||
7ر2 | 4 | 4 |
جگر گاو
در سال 1934، جورج اچ ویپل، ویلیام پی مورفی و جورج آر مینوت جایزه نوبل را در فیزیولوژی یا پزشکی برای کشف درمان کم خونی وخیم با یاری جگر گاو بدست آوردند. جگر گاو نه تنها به درمان بیماران مبتلا به کم خونی وخیم یاری می نماید، بلکه می تواند تعداد سلول های قرمز خون را هم افزایش دهد.
یک تکه جگر گاو تنها 142 کالری دارد که می تواند راه خوبی در جهت برنامه کاهش وزن شما باشد. اگر تحت رژیم کم کربوهیدرات و پرتئین بالا قرار دارید پس در این صورت جگر گاو به ترتیب 16 و 92 کالری به همراه خواهد داشت.
در مقابل، جگر گاو دارای سطوح بالای کلسترول بوده که برای قلب ضرر دارد (یک پُرس = 309 میلی گرم)؛ بنابراین توصیه می گردد آن را در حد اعتدال مصرف نمایید.
جگر گاو منبعی باور نکردنی از ویتامین A برای رشد مناسب استخوان، پوست و مو سالم، و فراوری مثل می باشد.
اندازه سرو (100 گرم) | ||||
خام | در ماهیتابه سرخ کردن (پخت) | ابتدا در روغن کمی سرخ کردن و سپس با کمی آب جوشاندن (پخت) | ||
اندازه کالری | ||||
135 | 175 | 191 | ||
پروتئین (گرم) | ||||
4ر20 | 5ر26 | 1ر29 | ||
کربوهیدرات (گرم) | ||||
9ر3 | 2ر5 | 1ر5 | ||
چربی کل (گرم) | ||||
6ر3 | 7ر4 | 3ر5 | ||
ویتامین A (واحد بین الملل) (IU) | ||||
16899 | 26091 | 31718 | ||
ویتامین C (میلی گرم) | ||||
3ر1 | 7ر0 | 9ر1 | ||
کلسترول (میلی گرم) | ||||
275 | 381 | 396 | ||
کلسیم (میلی گرم) | ||||
5 | 6 | 6 | ||
آهن (میلی گرم) | ||||
9ر4 | 2ر6 | 5ر6 | ||
سدیم (میلی گرم) | ||||
69 | 77 | 79 | ||
روی (میلی گرم) | ||||
4 | 2ر5 | 3ر5 |
جگر گوساله
جگر گوساله از گاو جوان بدست می آید. بافت این جگر لطیف بوده و طعم و مزه آن بهتر از جگر هر نوع حیوان بالغ دیگری است. به همین علت، اندازه کمتری سموم و مواد شیمیایی در آنها پیدا خواهید کرد.
چهار اونس (113 گرم) جگر گوساله حداقل نیمی از پروتئین مورد احتیاج بزرگسالان را تأمین می نماید.
جگر گوساله منبعی غنی از ویتامین های گروه B مانند B12، B6، ریبوفلاوین و نیاسین می باشد.
این جگر سطوح بیش از حد ویتامین A را در خود ذخیره نموده و مصرف آن برای زنان باردار توصیه نمی گردد؛ اندازه بیش از حد ویتامین A می تواند برای رشد نوزادان مثل سم باشد؛ از این رو در صورتی که بخواهید از آن مصرف کنید، بایستی با پزشک خود صحبت نمایید.
جگر گوساله با داشتن مواد معدنی مانند مس، روی و فسفر، به وسیله بنیاد جرج متلجان به اسم یکی از سالم ترین غذاهای دنیا شناخته شده است.
اندازه سرو (100 گرم) | ||||
خام | در ماهیتابه سرخ کردن (پخت) | ابتدا در روغن کمی سرخ کردن و سپس با کمی آب جوشاندن (پخت) | ||
اندازه کالری | ||||
140 | 193 | 192 | ||
پروتئین (گرم) | ||||
9ر19 | 4ر27 | 4ر28 | ||
کربوهیدرات (گرم) | ||||
9ر2 | 5ر4 | 8ر3 | ||
چربی کل (گرم) | ||||
9ر4 | 5ر6 | 3ر6 | ||
ویتامین A (واحد بین الملل) (IU) | ||||
39058 | 66981 | 70599 | ||
ویتامین C (میلی گرم) | ||||
7ر0 | 7ر0 | 1ر1 | ||
کلسترول (میلی گرم) | ||||
334 | 485 | 511 | ||
کلسیم (میلی گرم) | ||||
5 | 7 | 6 | ||
آهن (میلی گرم) | ||||
4ر6 | 6 | 1ر5 | ||
سدیم (میلی گرم) | ||||
77 | 85 | 78 | ||
روی (میلی گرم) | ||||
12 | 2ر11 | 2ر11 |
/ج
منبع: راسخون