خواص تغذیه ای جگر

به گزارش بهترین ها، جگر بخورید، برایتان مفید است آیا این گفته واقعیت دارد، و آیا اطلاعات تغذیه ای نهفته ای در آن وجود دارد که ما از آن خبر نداریم؟ این مقاله را بخوانید تا بیشتر در خصوص حقایق تغذیه ای جگر اطلاع کسب کنید.

خواص تغذیه ای جگر

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

جگر بخورید، برایتان مفید است آیا این گفته واقعیت دارد، و آیا اطلاعات تغذیه ای نهفته ای در آن وجود دارد که ما از آن خبر نداریم؟ این مقاله را بخوانید تا بیشتر در خصوص حقایق تغذیه ای جگر اطلاع کسب کنید.

بسیاری از خانواده ها جگر بره، مرغ، گوساله، غاز، و ماهی را برای وعده های غذایی مختلف مورد استفاده قرار می دهند. روش آماده سازی منحصر بفردی مانند پختن، سرخ کردن، آب پز کردن، کبابی کردن، سرخ کردن سریع و حتی به شکل خام سرو کردن جگر وجود دارد. با وجود آنکه جگر به اسم منبع خوبی از مواد مغذی در نظر گرفته می گردد، اما دارای مقادیر معینی سموم هم می باشد.

مواد شیمیایی که نمی توانند به مواد مغذی سالم تبدیل شوند در جگر به اسم مواد زائد سمی اندوخته می شوند. هرگونه مواد سمی که مرغ، گاو و گوساله در معرض آن قرار داشته باشند، در کبد یا جگرشان ذخیره می گردد. که این امر ما را به بخش مهمی از مقاله یعنی ـ پیدا کردن مواد مغذی موجود در جگر جلب می نماید. در بخش های زیر، اطلاعات تغذیه ای جگر مرغ، گاو و گوساله را ارائه نموده ایم.

اطلاعات تغذیه ای

جگر مرغ

جگر گاو

جگر گوساله

جگر مرغ

در حالی که سالاد، سوپ، و یا هر نوع خوراک مرغ را تهیه می کنید، قطعاً می توانید جگر را به خوراک خود وارد کنید. البته، چگونگی طبخ وعده های غذایی و استفاده از چه موادی، تفاوت بزرگی در ارزش غذایی و تغذیه ای مصرف جگر مرغ ایجاد می نماید. پس چرا سعی نمی کنیم پی ببریم چه مواد مغذی ضروری در دسترس ما می باشند.

جگر مرغ نسبتاً از کالری پایینی برخوردار است (1 اونس (35ر28 گرم = 47 کالری).

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در رابطه با جگر مرغ وجود دارد، اندازه بالای کلسترول آن می باشد.

این ماده غذایی حاوی ویتامین های A، C، B6، و B12می باشد و مواد معدنی آن شامل مس، آهن، منگنز، نیاسین و روی است.

35ر28 گرم جگر مرغ حاوی اندازه سالم پروتئین و چربی (به ترتیب 7 گرم و 2 گرم) می باشد.

اندازه سرو (100 گرم)

خام

آرام جوشاندن (پخت)

در ماهیتابه سرخ کردن (پخت)

اندازه کالری

116

167

172

پروتئین (گرم)

9ر16

5ر24

8ر28

کربوهیدرات (گرم)

0ر0

9ر0

1ر1

چربی کل (گرم)

8ر4

5ر6

4ر6

ویتامین A (واحد بین الملل) (IU)

11077

13328

14378

کلسترول (میلی گرم)

345

563

564

کلسیم (میلی گرم)

8

11

10

آهن (میلی گرم)

9

6ر11

9ر12

سدیم (میلی گرم)

71

76

92

روی (میلی گرم)

7ر2

4

4

جگر گاو

در سال 1934، جورج اچ ویپل، ویلیام پی مورفی و جورج آر مینوت جایزه نوبل را در فیزیولوژی یا پزشکی برای کشف درمان کم خونی وخیم با یاری جگر گاو بدست آوردند. جگر گاو نه تنها به درمان بیماران مبتلا به کم خونی وخیم یاری می نماید، بلکه می تواند تعداد سلول های قرمز خون را هم افزایش دهد.

یک تکه جگر گاو تنها 142 کالری دارد که می تواند راه خوبی در جهت برنامه کاهش وزن شما باشد. اگر تحت رژیم کم کربوهیدرات و پرتئین بالا قرار دارید پس در این صورت جگر گاو به ترتیب 16 و 92 کالری به همراه خواهد داشت.

در مقابل، جگر گاو دارای سطوح بالای کلسترول بوده که برای قلب ضرر دارد (یک پُرس = 309 میلی گرم)؛ بنابراین توصیه می گردد آن را در حد اعتدال مصرف نمایید.

جگر گاو منبعی باور نکردنی از ویتامین A برای رشد مناسب استخوان، پوست و مو سالم، و فراوری مثل می باشد.

اندازه سرو (100 گرم)

خام

در ماهیتابه سرخ کردن (پخت)

ابتدا در روغن کمی سرخ کردن و سپس با کمی آب جوشاندن (پخت)

اندازه کالری

135

175

191

پروتئین (گرم)

4ر20

5ر26

1ر29

کربوهیدرات (گرم)

9ر3

2ر5

1ر5

چربی کل (گرم)

6ر3

7ر4

3ر5

ویتامین A (واحد بین الملل) (IU)

16899

26091

31718

ویتامین C (میلی گرم)

3ر1

7ر0

9ر1

کلسترول (میلی گرم)

275

381

396

کلسیم (میلی گرم)

5

6

6

آهن (میلی گرم)

9ر4

2ر6

5ر6

سدیم (میلی گرم)

69

77

79

روی (میلی گرم)

4

2ر5

3ر5

جگر گوساله

جگر گوساله از گاو جوان بدست می آید. بافت این جگر لطیف بوده و طعم و مزه آن بهتر از جگر هر نوع حیوان بالغ دیگری است. به همین علت، اندازه کمتری سموم و مواد شیمیایی در آنها پیدا خواهید کرد.

چهار اونس (113 گرم) جگر گوساله حداقل نیمی از پروتئین مورد احتیاج بزرگسالان را تأمین می نماید.

جگر گوساله منبعی غنی از ویتامین های گروه B مانند B12، B6، ریبوفلاوین و نیاسین می باشد.

این جگر سطوح بیش از حد ویتامین A را در خود ذخیره نموده و مصرف آن برای زنان باردار توصیه نمی گردد؛ اندازه بیش از حد ویتامین A می تواند برای رشد نوزادان مثل سم باشد؛ از این رو در صورتی که بخواهید از آن مصرف کنید، بایستی با پزشک خود صحبت نمایید.

جگر گوساله با داشتن مواد معدنی مانند مس، روی و فسفر، به وسیله بنیاد جرج متلجان به اسم یکی از سالم ترین غذاهای دنیا شناخته شده است.

اندازه سرو (100 گرم)

خام

در ماهیتابه سرخ کردن (پخت)

ابتدا در روغن کمی سرخ کردن و سپس با کمی آب جوشاندن (پخت)

اندازه کالری

140

193

192

پروتئین (گرم)

9ر19

4ر27

4ر28

کربوهیدرات (گرم)

9ر2

5ر4

8ر3

چربی کل (گرم)

9ر4

5ر6

3ر6

ویتامین A (واحد بین الملل) (IU)

39058

66981

70599

ویتامین C (میلی گرم)

7ر0

7ر0

1ر1

کلسترول (میلی گرم)

334

485

511

کلسیم (میلی گرم)

5

7

6

آهن (میلی گرم)

4ر6

6

1ر5

سدیم (میلی گرم)

77

85

78

روی (میلی گرم)

12

2ر11

2ر11

توصیه می گردد که از خوردن جگر حیوانات مسن خودداری کنید، و از انواع جوان آن استفاده نمایید. هر چند که ممکن است به نظر رسد خواص تغذیه ای مفید جگر، اندک می باشد، اما مصرف پرس های کوچکی از آن می تواند منبع خوبی از مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین هایی باشد که برای پیروی از یک شیوه زندگی سالم مورد احتیاج می باشند. به خاطر داشته باشید که جگر از اندازه بالایی چربی و کلسترول برخوردار بوده که می تواند برای قلب مضر باشد، بنابراین چنانچه قصد دارید جگر را بخشی از رژیم غذایی روزانه و یا رژیم ورزشی خود سازید، در این مورد با پزشک خانواده مشورت نموده و توصیه های حرفه ای ایشان را در نظر بگیرید.

منبع: راسخون

به "خواص تغذیه ای جگر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص تغذیه ای جگر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید