معرفی بادنجان و خواص درمانی آن

به گزارش بهترین ها، بندآورنده خونریزی و کاهنده التهابات و ورم های بدن، جلوگیری کننده از سکته قلبی و ضد برونشیت های مزمن، مغذی و خون ساز، ضد آسم و بازکننده گرفتگی های مجاری عروقی، مقوی معده و آرام بخش، برطرف کننده

معرفی بادنجان و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

بادنجان گونه های مختلفی دارد زینتی و پرروشی. در اینجا به نام علمی و معینات مربوط به یک نوع آن که مصرف خوراکی داشته و خواص دارویی هم دارد اشاره شده است.

نام علمی گیاه:

Solanum melongena L.، نام فرانسه Melongene و نام انگلیسی آن Eggplant می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، بادمجان، باذنجان، مَغد، وَغد و پاتَنگان نامیده شده است.

تیره گیاه:

سیب زمینی Solanaceae

نوع گیاه:

بوته

معینات ظاهری:

گیاهی است علفی و یک ساله با ساقه استوانه ای نسبتاً ضخیم و پوشیده از کرک، برگ های آن بزرگ، بیضی شکل، موجدار و نوک تیز و گل های آن منفرد در برخی موارد مجتمع و به رنگ بنفش می باشند. میوه اش سته، گوشتدار و ابعاد آن در نژادهای مختلف فرق دارد. رنگ میوه بنفش تیره و سیاه و با کلاهکی سبزرنگ به ساقه متصل می باشد. ضمناً در برخی از انواع بادمجان های خوراکی رنگ میوه هم با توجه به نژاد آن متنوع است.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خیلی خشک است.

رویش جغرافیایی:

در نواحی معتدل ایران و سایر کشورها به صورت پرورشی کاشته می گردد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در بادمجان:

ماده سولانین، آب، پروتئین، چربی، هیدرات های کربن، کلسیم، تیامین، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، رایبوفلاوین، نیاسین و ویتامین های C, B2, B1, A در آن معین شده است.

بخش مورد استفاده:

میوه. ضمناً کلاهک میوه و برگ گیاه هم خواص دارویی دارند.

نحوه مصرف:

به طور معمول میوه رسیده به صورت خام یا پخته شده مصرف خوراکی دارد.

خواص درمانی:

بندآورنده خونریزی و کاهنده التهابات و ورم های بدن، جلوگیری کننده از سکته قلبی و ضد برونشیت های مزمن، مغذی و خون ساز، ضد آسم و بازکننده گرفتگی های مجاری عروقی، مقوی معده و آرام بخش، برطرف کننده التهابات پوستی و شفاف کننده پوست صورت، ضد کلسترول و سرحال کننده بدن، ضد تشنج و خرد و خارج کننده سنگ کلیه، از بین برنده امراض داخلی بدن و افزاینده اسپرم، کاهنده چربی خون و غذای مناسبی برای کم کردن وزن و متناسب کننده اندام ها می باشد. ضمناً برای احتلام شبانه، حبس البول و نازایی هم مفید است.

بیشتر بخوانید: بادنجان

در استعمال خارجی ضماد برگ بادمجان جهت برطرف سوختگی ها، آبسه، سودا و بواسیر مورد استفاده قرار می گیرد.

تذکر:

به علت داشتن ماده سولانین اشخاصی که به بیماری های کبدی مبتلا می باشند باید از خوردن بادمجان امتناع ورزند.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون

به "معرفی بادنجان و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی بادنجان و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید