موزه هنرهای معاصر از 14 بهمن بازگشایی عمومی می گردد

به گزارش بهترین ها، تهران(پانا) - موزه هنرهای معاصر تهران بعد از حدود دو سال تعطیلی، روز پنجشنبه (9 بهمن ماه) با نمایش تعدادی از آثار مجموعه منیژه میرعمادی بازگشایی محدود می گردد و از 14 بهمن ماه هم این مکان هنری بازگشایی عمومی خواهد شد.

موزه هنرهای معاصر از 14 بهمن بازگشایی عمومی می گردد

به گزارش ایسنا، نشست خبری بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران روز سه شنبه (7 بهمن ماه) با حضور سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی)، احسان آقایی (مدیر موزه) و جمشید ناصری، همسر منیژه میرعمادی که 705 اثر از مجموعه این هنرمند به موزه اهدا شده است، برگزار گردید.

در ابتدا سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار کرد: در ابتدای مسئولیتم، یکی از دغدغه های جدی ام پرداختن به ابنیه ای بود که دچار نقصان شده بودند، اما کثرت فعالیت ها اجازه پرداختن به شرایط عمرانی آنها را به تعویق انداخته بود که از جمله مهمترین آنها موزه هنرهای معاصر، تالار وحدت و سالن اصلی تئاتر شهر بود.

او ادامه داد: در جریان بازسازی بنای موزه هنرهای معاصر تهران می خواستیم هم به امنیت آثار توجه گردد و هم سرعت استهلاک کاهش یابد؛ اما در موزه هنرهای معاصر تهران عمر کوتاه مدیریت و از سوی دیگر میزان استقبال مخاطبان باعث شد که به روز شدن موزه کمتر مورد توجه قرار بگیرد.

حسینی یادآور شد: برای بازسازی موزه دو راه پیش رو داشتیم؛ اول اینکه به گونه ای پیش می رفتیم که تغییرات حداقلی باشد تا به برگزاری برنامه های روتین بسنده کنیم و راه دوم این بود که ریسک تعطیلی موقت را بپذیریم. در مجموع مصلحت بلندمدت را در دل دادن به تعمیرات اساسی تر پذیرفتیم. در این راستا، گرچه برنامه ریزی جدی انجام شده بود، اما زمان بازسازی به طول انجامید. موزه هنرهای معاصر تهران سعی کرد فعالیت موزه ای خودش را در جریان بازسازی و فاز عملیاتی کار، حفظ کند و بانک اطلاعاتی بر اساس مبنای مطالعاتی آثار شکل گرفت تا پشتوانه ای برای گشایش داشته باشد.

او اظهار کرد: نبود یک گالری عظیم ملی کار را به سمتی پیش برد که نمایشگاه های موضوعی سهم بیشتری از برنامه های موزه را داشته باشند. در صورتی که بخش موزه ای موزه هنرهای معاصر تهران باید بتواند از فرصت های جدید و نمایشگاه های مهمان نیز بهره بگیرد که البته در این بخش کارها خوب پیش رفت.

معاون هنری وزیر ارشاد همچنین با اشاره به برنامه ریزی سالانه موزه برای برگزاری رویدادهای گوناگون، گفت: موزه هنرهای معاصر تهران می تواند برای جامعه فرهنگی نظمی داشته باشد و هر سال نمایشگاه های سال بعدش را اعلام کند؛ چون سال های متمادی در موزه ها فعال بودم با وسواس بیشتری این موضوع را پیگیری کردیم که برنامه ها سالانه اعلام شوند.

در ادامه هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی با انتقاد از حواشی مطرح شده به دنبال تغییر هویت بصری موزه هنرهای معاصر، اعلام کرد: در نشست خبری قبلی عنوان شد که لوگوی موزه هنرهای معاصر تهران تغییر ننموده و تنها هویت بصری آن تغییرات داشته است؛ این در حالی است که اهالی رسانه در آن جلسه اطلاعات را درست منعکس کردند، اما بعضی حاشیه سازی و عنوان کردند که لوگوی موزه تغییر نموده است. بنابراین از مخاطبان و علاقمندان به هنر تقاضا می کنم اخبار درست و دقیق را از رسانه های معتبر و شناسنامه دار پیگیری نمایند.

او با اشاره به شناسنامه دار شدن آثار موزه و در دسترس قرار دریافت آنها، شرح داد: در جلسه قبلی همچنین قول دادیم بانک اطلاعاتی آثار موزه در دسترس عموم قرار می گیرد که این مهم تحقق یافته و 24 ساعت قبل از بازگشایی موزه قابل دسترس است. بر این اساس 3282 اثر در این سامانه با تعیینات بارگذاری شده است.

مظفری اضافه نمود: همزمان با بازگشایی موزه، 705 اثر ارزشمند از هنر معاصر ایران به گنجینه اضافه نموده می گردد که این تعداد آثار از مجموعه ارزشمند معتبر منیژه میرعمادی است. جمشید ناصری همسر زنده یاد منیژه میرعمادی که یکی از معتبرترین کلکسیونرهای معتبر هستند، این 705 اثر را به موزه اهدا کردند. در چند ماه گذشته فرآیند قانونی این اهدا که درخواست همسر فقید ایشان بود، به انتها رسید. با توافقی که انجام شده تعدادی از این آثار در موزه های دارای اعتبار ایران به نام میرعمادی به نمایش درخواهند آمد. این آثار از هنرمندان معتبری چون حسین زنده رودی، ژازه تباتبایی، قاسم حاجی زاده، علی اکبر صادقی، محمد احصایی، رضا مافی، فریده لاشایی، عباس کیارستمی و … است.

او اعلام کرد: قدمی که دکتر ناصری در این جهت برداشتند راهی تازه برای این بود که به آثار هنری به عنوان ارزش فکر کنیم و برای ماندگاری آنها کاری انجام دهیم. در این راستا کتاب هایی مربوط به گنجینه آثار چاپ شده که دو عنوان از آنها تا انتها سال رونمایی و ظرف چهار ماه آینده، چهار عنوان دیگر نیز رونمایی می شوند.

گندزدایی و رسوب زدایی مجسمه های موزه که در فضا و محوطه بیرونی قرار دارند نیز از دیگر موضوعاتی بود که مدیرکل اداره هنرهای تجسمی به آن اشاره نمود.

مظفری در پاسخ به پرسشی درباره سیستم اطفای حریق موزه و به ویژه گنجینه آثار نیز شرح داد: بحث اطفا حریق نکته ای حائز اهمیت بود و جلسات متعددی با کارشناسان آتش نشانی داشتیم که البته با اختلاف نظرهایی نیز در خصوص روش اطفای حریق با توجه به ساختمان و آثار روبرو شدیم. اما تمامی مطالعات صورت گرفت تا کم خطاترین روش تعیین گردد و طبق قولی که دفتر طرح های عمرانی به ما دادند، بهترین روش اجرایی خواهد شد اما در حال حاضر موزه با همان روش های گذشته کار اطفای حریق را انجام می دهد.

همچنین جمشید ناصری، همسر زنده یاد منیژه میرعمادی در سخنانی یادآور شد: بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران و همزمانی اهدای گنجینه من و منیژه میرعمادی اتفاق مبارکی است؛ چراکه این اتفاق با اهداف منیژه مطابقت دارد و خوشحالم که این کار را به نام او انجام می دهم. منیژه تصدیق فوق لیسانسش را از دانشگاه اورگان آمریکا گرفت و من هم در آمریکا مشغول تحصیل و کار پزشکی بودم و قبل از انقلاب هر دو به ایران بازگشتیم و سال 62 با هم ازدواج کردیم.

او ادامه داد: منیژه آخرین نمایشگاهش را چند سال بعد از ازدواج مان در گالری سیحون برگزار کرد اما این را در هنر کافی نمی دانست و قصد کرد زندگی با هنر را جا بیندازد و نتیجه این تفکر، سال ها کار پژوهشی، چاپ کتاب و جمع آوری این آثار ارزشمند شد. سال ها در ارتباط با این آثار زندگی جالبی داشتیم و او همواره از این آثار نگهداری می کرد.

احسان آقایی، رئیس موزه هنرهای معاصر تهران نیز از برپایی نمایشگاهی دائمی از گنجینه موزه خبر و شرح داد: همزمان با بازگشایی موزه، شاهد برپایی دو نمایشگاه خواهیم بود؛ نمایشگاهی با عنوان ارمغان که شامل 135 اثر از گنجینه اهدایی جمشید ناصری و منیژه میرعمادی است که 26 اثر از آثار موزه نیز برای تکمیل روایت نمایشگاه به آن اضافه شده است. عنوان نمایشگاه نیز به دلیل این انتخاب شد که ارمغانی از یک عمر زیست هنرمندانه و جمع آوری آثار هنری را نوید می دهد. این نمایشگاه روایتی از تاریخ هنر با نگاهی نقادانه و پژوهشگرانه خواهد بود.

او اعلام کرد: نمایشگاه دوم نیز نمایشگاه عکاسی مفهومی متعلق به دهه 60 میلادی است که هنرمندان معترض برای تفاوت در بیان خودشان، مدیوم عکس را برای کار خود انتخاب کردند. در این آثار مفهوم اهمیت بیشتری از مدیوم در هنر پیدا نموده و هنرمندان به بیان مفهوم با استفاده از ابزار عکاسی پرداختند.

آقایی گفت: مراسم بازگشایی موزه پنجشنبه 9 بهمن ماه با حضور حداقلی مهمانان برگزار می گردد و بازگشایی عمومی روز 14 بهمن ماه خواهد بود که باز هم محدودیت در ورود به موزه خواهیم داشت؛ علاقه مندان برای بازدید از موزه باید از قبل بلیت رزرو نمایند و ما با توجه به پروتکل های بهداشتی، تعداد افراد تعیینی را به موزه راه می دهیم.

او همچنین درباره نمایش آثاری که ممکن است با ارزش های فرهنگی مغایرت داشته باشد، گفت: مجموعه های گسترده ای در اختیار بیشتر موزه های جهان است که البته امکان نمایش همه آنها دست نمی دهند گاهی بعضی از آنها پژوهش محورند و بعضی آثار ممکن است در برنامه نمایش نباشند و این در جهان هم رواج دارد. نکته مهم اهمیت آثار هنری در ارزشمند کردن موزه هاست. ما جلوتر از قوانین موجود در کشور نیستیم و اگر به ما اجازه ندهد نمی توانیم آن را انجام دهیم؛ بنابراین مجموعه آثاری که امکان نمایش ندارند، تنها چهار اثر مهم و بقیه پرینت هستند که مهمترین آنها کار رنوآر است و ما با کار گرافیکی که کردیم اطلاعتش را روی سایت قرار دادیم.

منبع: خبرگزاری پانا

به "موزه هنرهای معاصر از 14 بهمن بازگشایی عمومی می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موزه هنرهای معاصر از 14 بهمن بازگشایی عمومی می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید